Mangler du inspiration til, hvilke serier du skal se denne vinter? Her er mine anbefalinger til de bedste serier på HBO Nordic. Brug listen som inspiration og skriv gerne i kommentarfeltet, hvis du har nogle anbefalinger til gode HBO serier.

Serierne er ikke rangeret, men blot listet i alfabetisk orden. Rigtig god fornøjelse!

 

Banshee

IMDb score: 8,4 – Genre: Action, Crime, Drama

En tidligere indsat påtager sig identiteten som Lucas Hood – en myrdet sherif. Serien foregår i den lille by Banshee, som har sin del af intriger, korruption og mord. I serien finder du også danske Ulrik Thomsen, i rollen som amish-gangsteren Kai Proctor, der blandt andet driver et slagteri og en række stripklubber i byen.

 

Billions

IMDb score: 8,4 – Genre: Drama

I serien følger man kampen mellem to magtfulde mænd i New York, nemlig hedgefond-direktøren Bobby Axelrod, der spilles af Damian Lewis (Homeland) og statanklageren Chuck Roades – og ikke mindst deres koner Lara Axelrod (Malin Akerman fra filmen The Proposal) og Wendy Axelrod (Maggie Siff fra Sons of Anarchy). Det går ikke stille for sig i kampen om magt og penge, og der er smæk på allerede i første afsnit.

 

Chernobyl

IMDb score: 9,5 – Genre: Drama, History, Triller

Miniserien ‘Chernobyl’ er baseret på de virkelige hændelser, der fandt sted da verdens største atomkatastrofe fandt sted den 26. april 1986. Det er en fortælling om nedsmeltningen, timerne efter, fatale menneskelige fejl, ulykkens alvor og det politiske efterspil med ‘damage control’, røgslør og skyldsplacering. Serien er ganske enkelt uhyggelig og jeg kan ikke komme i tanke om andre film eller serier, der har efterladt mig med så ubehagelig og horroragtig en følelse.

 

Game of Thrones

IMDb score: 9,5 – Genre: Adventure, Drama, Fantasy

Kort beskrevet, så handler Games of Thrones om ni adelige familier der kæmper for kontrol og magten over de syv kongeriger i Westeros, alt imens en gammel fjende vender tilbage og truer dem alle. Must-see serie på HBO.

 

Power

IMDb score: 8,2 – Genre: Crime, Drama

James “Ghost” St. Patrick, en velhavende klubejer i New York der bestemt ikke mangler noget, lever et dobbeltliv som pusher. På rollelisten finder du 50 Cent, som også har været producer på serien.

 

Ray Donovan

IMDb score: 8,3 – Genre: Crime, Drama

Ray Donovan er en professionel problemknuser for de rige og berømte i Los Angeles og kan få alles problemer til at forsvinde, undtagen dem der omhandler hans egen familien.

 

The Affair

IMDb score: 8,0 – Genre: Drama

Det første møde, den indledende flirt og affæren fortalt fra modstridende perspektiver – hans og hendes perspektiv. Noah (Dominic West fra The Wire) og Alison (Ruth Wilson fra Luther – de bedste britiske krimiserier på Netflix) er begge gift, men ikke med hinanden. Han er familiefar og forfatter på sommerferie med sin kone og fire børn. Hun er en ung servitrice med traume over tabet af sin søn.

 

The Handmaid’s Tale

IMDb score: 8,7 – Genre: Drama, Sci-Fi

Serien foregår i en ikke så fjern fremtid i Gilead, som ligger der, hvor USA engang lå. En moderne kvinde berøves alle rettigheder, får frataget sin identitet, sin personlighed og sit barn, hvorefter hun tvinges til at leve som fødemaskine i et totalitært styret fremtidssamfund. Serien er skræmmende, spændende og uhyggelig på én og samme tid.

 

Vikings

IMDb score: 8,6 – Genre: Action, Adventure, Drama

Var den serien ‘Games of Thrones’ noget for dig? Så er der en god chance for, at du også kan lide ‘Viking’.

 

Warrior

IMDb score: 8,2 – Genre: Action, Crime, Drama

Var du vild med ‘Banshee’, så er ‘Warrior’ sikkert også noget for dig…?! Vi er tilbage i slutningen af 1800-tallet i San Fransisco, hvor den voksende kinesiske indvandring skaber utilfredshed hos den arbejdende klasse. Vi følger Ah Sahm, der er kommet til byen for at finde sin søster, den førende Tong (en kinesisk pendant til den italienske mafia) og den særligt nedsatte Chinatown patrulje, der bliver sat ind for at dæmme op for den voksende konflikt.

 

Læs også mit indlæg De bedste engelske krimiserier på streamingtjenesterne – eller find flere serie anbefalinger her.