Er du vild med at kigge på butiksvinduer, ose og shoppe, så er der rig mulighed for at gøre netop dette på din rejse til Mallorca. Og du vil opdage, er der masser af variation, når du shopper på Mallorca.

Mallorca byder nemlig på mange gode shoppingmuligheder, og der er noget for enhver smag og i enhver prisklasse. Du finder både dyre designerbutikker, store shoppingcentre, hyggelige gader med små butikker og markeder med alt fra tøj og souvenirs til lokalt producerede varer, frugt og grøntsager.

Her er min guide til shopping på Mallorca.

 

 

På trods af at Alcudia lader til at være turistby nummer ét på Mallorca – og iøvrigt har en masse at byde på, når det kommer til afslapning og aktiviteter – så er det langt fra her, du finder de bedste shoppingmuligheder.

Alcudia har masser af mindre supermarkeder og strandtøjsbutikker, der sælger souvenirs og typiske ferieting. Men det er meget det samme der går igen. Hvilket faktisk gælder for de fleste, hvis ikke for alle, feriebyer på øen.

Ønsker du virkelig at shoppe, så tilbyder hovedstaden Palma de bedste og mest varierede shoppingmuligheder. Palma har alt lige fra små butikker til store detailkæder og indkøbscentre.

Og skulle du få for meget af vinduesshopping eller har du blot brug for en pause, inden næste omgang shopping, så har Palma også meget andet at byde på. Dens små, snoede gader, charmerende caféer, beliggenhed lige ved havet, havnen, storslået arkitektur og selvfølgelig katedralen!

 

 

Palma de Mallorca shopping

Mallorcas hovedstad, Palma, bugner med shoppingmuligheder og har alt lige fra lokale delikatesseforretnigner til dyre designerbutikker. Og byens størrelse gør det nemt at komme rundt til fods.

 

Tip! Parkering i Palma kan være dyr. Og det kan være svært at finde en parkeringsplads. Overvej istedet offentlig transport. Du kan tage en bus til Plaza Espana fra stort set alle steder på øen. Og det koster kun et par euro pr. person – uanset, hvor langt du skal køre med bussen.

 

Plaza Espana er mere et transportknudepunkt i Palma end et shoppingmekka, men du kan med fordel starte din shoppingtur fra Plaza Espana og bevæge dig ind mod centrum, hvor langt de fleste butikker er samlet. Eller besøge det spanske stormagasin El Cortes Inglés , som ligger kun få minutters gang fra Plaza Espana, side om side med butikkerne Mango og Zara. Det er også her du finder det indendørs fødevaremarked Mercat de L’Olivar .

I den smalle shoppinggade Carrer de Sant Miquel , der løber fra Carrer dels Oms nær Plaza Espana til Plaza Mayor i centrum, finder du en lang række små sko- og tøjbutikker. Du finder også flere delikatessebutikker med lækre spiselige souvenirs såsom olier med smag af citrusfrugter fra Sóller samt mallorcinsk havsalt i forskellige smagsvarianter. Og store spanske mærker, såsom Camper sko og Desigual, som mest er kendt for sine sko, tøj og tasker i stærke farver og spraglede design.

 

Av. de Jaume lll og Passeig de Born

Går du fra Plaza Mayor mod Placa de Weyler kommer du til Palmas mest eksklusive shoppinggade Av. de Jaume lll. Og den grønne boulevard Passeig del Born, også kendt som ‘The Golden Mile’.

Bag de smukke facader finder du designbutikker som Catier, Versace, Gucci, Loius Vuitton, Hugo Boss, Bvlgari, Mango og Zara samt stormagasinet El Corte Inglés. Av. de Jaume lll og Passeig del Born er det perfekte sted at brænde nogle Euro af og få visa-dankortet til at gløde på din Mallorca ferie.

Selvom priserne i det fashionable shoppingområde ikke matcher dit budget, bør du ikke snyde dig selv for et besøg i de smukke, dekorative gader. Gå en tur ned gennem de travle shoppinggader, beundre den elegante arkitektur og slap af på en af de mange udendørs caféer. Og gå herefter på opdagelse i de små tilstødende sidegader, hvor du også finder masser af butikker.

 

 El Corte Inglés

I Palma finder du hele to El Corte Inglés stormagasiner – det spanske svar på Magasin. Den største af de to spanske stormagasiner ligger tæt på Plaza Espana, mens den mindre af de to er placeret på Av. de Jaume lll.

Begge stormagasiner tilbyder shopping fordelt på flere etager og har alt lige fra tøj, smykker, bøger, musik, kosmetik og meget mere. Indkøbsmulighederne inkluderer også en bager, en blomsterhandler og et supermarked samt cafeteria og restauranter.

 

 Outlet Mallorca

Nord for Palma finder du Mallorca Fashion Outlet “Festival Park”. Med bil har du kun 10 minutters kørsel fra Palma, kig efter “commercial” skiltet med indkøbsvognen og benyt dig af én af de mange gratis parkeringspladser. Kommer du med offentlig transport, skal du stige af på Es Caulls/Festival Park. Herfra har du kun 5 minutters gåtur til outletcentret.

 

Mallorca Fashion Outlet Festival Park

Mallorca Fashion Outlet Festival Park

 

I Festival Park Outlet-by finder du mere end 60 af de største mallorcinsk, spanske og internationale mode- og livsstilsmærker samlet på et sted. Kendte brands som fx Calvin Klein, Lacoste, Levi, Nike, Reebok, Tommy Hilfiger og Under Armour – for blot at nævne et par stykker, sælger deres produkter (typisk sidste års kollektion) 30-70 procent billigere end i butikkerne.

Mallorca Fashion Outlet huser også en biograf, en spillehal og et børneområde med legeplads for de mindste. Og mellem de mange butikker finder du flere caféer og restauranter, hvor du kan få en tår at drikke eller nyde en bid mad, hvis sulten melder sig.

Jeg kan anbefale Café og Té, som ligger på det lille torv i midten af outletbyen, hvis du skal have en kop kaffe eller noget koldt at drikke – og du gerne vil kigge på forbipasserende imens.

 

Mallorca Fashion Outlet Cafe

 

 Fan Mallorca Shopping

Tæt på lufthavnen finder du FAN Mallorca Shopping. FAN Mallorca et indkøbscenter med omkring 120 butikker. Du finder både lokale og internationale brands som fx. Adidas, Benetton, C&A, H&M, Hunkemöller, Jysk, Mango, Primark og mange mange flere.

Udover de mange butikker har FAN Mallorca også restauranter i massevis, en biograf samt et aktivitets- og underholdningscenter. Shoppingcentret har alt hvad du behøver for at underholde hele familien på en regnvejsdag. Eller hvis i blot har brug for en pause fra solens stråler.

FAN Mallorca er perfekt placeret kun 5 minutter fra Palma centrum og 2 minutter fra lufthavnen. Centret kan nemt nås i bil via Ma-19 (exit 6) og flere busser (18, 28 og 31) stopper lige ved indgangen.

 

 Porto Pi shoppingcenter

Kun 2 km vest for Palmas de Mallorca centrum og et par hundrede meter fra krydstogtskibene, ligger Porto Pi indkøbscenter. Porto Pi er et moderne center med 140 butikker fordelt på flere plan. Ligesom i de øvrige centre finder du kendte spanske og internationale mærker indenfor alt lige fra elektronik og interiør til mode og accessories.

Porto Pi har en stor parkeringsplads med gode parkeringsforhold og 2 timers gratis parkering.

 

Åbningstider

Det er min erfaring, at de fleste uafhængige butikker har åbent fra 10.00 til 20.00 mandag til lørdag, har siesta midt på dagen og har lukket om søndagen. Mens Palmas største shoppingområder ikke holder siesta og har søndagsåbent.

Shoppingcentre, supermarkeder og strandtøjsbutikker har typisk åbent hver dag, hele året og helt til klokken 22.00 om aftenen. Dog kan der være andre åbningstider i forbindelse med højtider.

 

Go’ shoppinglyst – og tak fordi du læste med ♡

Har du et godt tip til shopping på Mallorca, så del endelig i kommentarfeltet til inspiration for andre.