Jeg indrømmer det blankt. Jeg er ikke den mest spontane person. Jeg kan godt lide at have en plan. Det gælder også med min mad. Uanset om den spises ude eller hjemme.

Derfor trådte mit planlægger-gen også i kraft, da Martin og jeg skulle på date i smilets by, Århus, i anledning af vores års- og bryllupsdag. En forlænget weekend i slutningen af februar, fra torsdag til søndag.

Jeg har før besøgt Århus. Op til flere gange. Jeg har blandt andet været på weekend med min tvillingesøster og på en tøsetur med nogle veninder. Jeg havde derfor allerede nogle gode restauranter og hyggelige spisesteder i tankerne, forud for vores kærestetur. Alligevel hoppede jeg på Google, da weekenden skulle planlægges, i forsøget på at finde svar på: Hvad skal man se i Århus? Hvor skal man spise i Århus? Hvilken er den bedste restaurant i Århus?

Fordi…

Århus er et overflødighedshorn af gode, hyggelige restauranter, som byder på velsmagende mad fra hele verden. Uanset om du er til saftige bøffer, sprød pizza, sushi eller sunde salater, er der mange virkelig gode restauranter i Århus. Og du finder alt lige fra gode billige spisesteder til de noget dyrere michelin restauranter. Århus har altså noget for enhver smag, stil og pengepung.

Men det store udvalg af restauranter i Århus kan dog virke en smule overvældende – især, hvis du førstegangsbesøgende eller som jeg, ikke er bosat i byen. Eller måske du er lokalt vanemenneske, der ønsker at prøve noget nyt.

Vil du spise godt i Århus, så læs med nedenfor. For her kommer mit bud på nogle af Århus’ bedste restauranter og mine personlige favoritsteder i ‘Smilets By’.

Listen vil løbende blive udvidet og opdateret med endnu flere madbilleder – det kræver dog, at jeg husker, at tage billeder inden jeg spiser al maden […indsæt selv passende smiley].

Vend endelig tilbage igen en anden gang, hvis du søger inspiration til nye, spændende spisesteder i Århus.

 

 

Mr. Mums, frokost i Århus

Mr. Mums er et kombineret spisested og takeaway. Her får du meget mere end den sædvanlige kedelig salatbar med kønsløs icebergsalat, slatne tomater og tørre agurkeskiver. Du får sunde, smagfulde salater lavet af gode råvarer.

Bestil én af salaterne på menukortet eller sammensætte selv din egen. Vælg først basen til din salat; én bund af salatblade samt pasta eller perlebyg. Tilføj herefter kødfyld, grønt, ost samt knas i form af nødder og kerner. Og top til sidst din salat med urter og én af de hjemmelavet vinaigrette.

Tip! Mr. Mums’ hyldeblomstdressing er virkelig god.

Udover at salaterne smager godt, så efterlader de også plads i (kalorie)regnskabet til, at du kan besøge nogle af de andre spisesteder her på listen. Muummms…

 

Burger Shack, bedste burger jeg har smagt

Det vrimler efterhånden med burgerrestauranter i hver en by, og der er nærmest en religiøs tilgang til, hvor man får byens bedst burger?

Nogle elsker en café-burger med hele pivtøjet inkl. træpind og en tør, indskrumpet pickle på toppen. Andre er til gourmetburgere, sliders (mini burgere) eller minut-burgere fra en af de store fastfoodkæder. Og så er der dem, der sværger til en hjemmelavet burger.

Mig, jeg er til den klassiske burger, hvor fokus er på gode råvarer i stedet for unødvendigt tilbehør. Og jeg har fået en ny favorit; Burger Shack og deres Shack burger med flammegrillet bøf, cheddar ost og frisk, økologisk grønt i en lun briochebolle – kombineret med Shack Fries af danske kartofler, hjemmerørt dip og en iskold Pepsi Max. Menukortet er simpelt og en burger med tilbehør og drikkevarer fås til under 100 kroner, så det er til at betale.

Jeg kan, uden at lyve, sige; det er den bedste burger jeg nogensinde har smagt. Og det siger en del, eftersom min tidligere favorit var amerikanske Five Guys (virkelig gode burgere og hjemmelavet fritter!).

Der er dog ét problem. Et meget STORT problem. De har endnu ikke et “burgerskur” på Midtsjælland, hvor jeg bor. Åbner der en Burger Shack i Køge eller Ringsted, så skriv mig bare op til et årskort (hvis muligt), fordi jeg kommer igen. Og igen. Og igen.

Elsker du også burgere – så gør dig selv en tjeneste; befinder du dig i nærheden, næste gang burgersulten melder sig, så læg vejen fordi Burger Shack.

 

Spisesteder i Århus, Burger Shack

 

Restaurant Köd, steakhouse Århus

KöD er både navnet og temaet for kædens restauranter – og læser du på deres hjemmeside er konceptet er simpelt: perfekt stegte bøffer med godt tilbehør, nøje udvalgte vine af god kvalitet og sidste men ikke mindst; en atmosfære, der får dig til at komme tilbage.

Tjek, tjek, tjek og tjek… Der kan sættes flueben ved det hele.

Vi spiste på Restaurant KöD på vores bryllupsdag og hvis du spørger mig, så bør alle spise på Restaurant KöD mindst én gang.

Vi bestilte en Cöte de KöD til deling, Steak Fries á la KöD, sprøde broccolini med grønne bønner og bearnaise. Kødet var perfekt stegt, den hjemmerørte bearnaise var lun og silkeblød, pommes sad lige i skabet og jeg har aldrig smagt bedre bønner. Maden smagte fantastisk, der var mere end rigeligt til os begge og vinen, en flaske Lungarotti Grifone, var prikken over i´et.

Det var en helt igennem fantastisk oplevelse fra start til slut. Og stor ros til personalet for en meget behagelig betjening til trods for en travl aften og fyldt restaurant. Oplevelsen var alle pengene værd. Det er bestemt ikke sidste gang vi spiser på Restaurant KöD.

 

Grappa restaurant og vinbar, italiensk restaurant Århus

Midt mellem de mange caféer ved åen i Århus, finder du Grappa restaurant og vinbar – ét stemningsfyldt spisested der serverer pizzaer, pastaretter og andre italienske klassikere.

Jeg skal være ærlig at sige, at jeg til tider synes, det kan være svært, at skrive anmeldelser som denne og give “referat” af en oplevelse. Nogle gange får man rodet sig ud i en længere forklaring uden helt at sige noget. Derfor gør jeg det kort:

Grappa restaurant og vinbar smager som sommerferie i Italien.

Er du til italiensk gastronomi, et godt glas vin og følelsen af at være i støvlandet, så er Grappa restaurant og vinbar et rigtig godt bud.

 

 

Velbekomme – og tak fordi du læste med ♡

Har du et tip til gode spisesteder i Århus, så del endelig i kommentarfeltet til inspiration for andre. Og er du sulten efter flere (mad)oplevelser, så læs med her.