Kalender siger marts. Det betyder, at vi har sagt farvel (eller på gensyn) til vinteren og nu siger goddag til årets første – og længere ventede – forårsmåned.

Sidste år var marts måned den vådeste nogensinde. Og vejeret i februar i år har heller ikke vist sig fra sin bedste side. Mit ønske for marts måned 2020 er, at vi går en lysere og lunere tid i møde. En tid med mere tørvejr, da jeg ellers kommer til at fortryde at vi ikke skal ud at rejse, som vi ellers plejer i marts måned. Men hvad byder den første måned af foråret så på, når nu vi har valgt at blive hjemme i Danmark?

Her får du et lille indblik i hvad jeg glæder mig til i marts måned. Jeg håber, at du (måske) kan lade dig inspirere af nogle af mine planer og ønsker for denne måned.

 

Ting, jeg glæder mig til og håber at fylde min marts med:

 

  • Alenetid. Martin skal på kursus her i starten af marts måned. Det betyder, at jeg får noget tid for mig selv. Tid jeg nyder og sætter stor pris på. Nogen vil måske mene, at det er egoistisk at ønske, ja måske endda kræve, alenetid. Men jeg er altså af den overbevisning, at det, på den lange bane, er godt givet ud. Ikke kun for mig, men også de mennesker jeg omgiver mig med. Alenetid giver mig mulighed for at mærke mig selv, få ro på tankerne og “trække stikket”. Noget der sjældent er tid til i en travl hverdag med familieliv, fælleskontor på jobbet og en ofte fyldt kalender. Min alanetid gør, at jeg lader op og hjælper mig til at være mere nærværende og være til stede i nuet.
  • Gå lange ture i skoven og se forårsblomsterne i skovbunden.
  • Forlængede weekender. Jeg har noget stadig et par ugers ferie, jeg skal have afholdt. Den første uge holder jeg her i marts måned og den anden uge i april måned. I denne måned har jeg valgt, at dele den ud på enkelte dage, i forlængelse af månedens weekender.
  • Planlægge vores påskeferie i næste måned. Jeg har fri både de tre dage før og de fire dage efter påske.
  • Forårsrengøring. Eller… det er jo ikke selve rengøringen, jeg glæder mig til. Men mere følelsen af et skinnende rent hjem og komme til bunds med rengøringen. Fordi lad os bare være ærlige. Det er lidt en udfordring at holde huset pænt og rent i vintermånedernes evige kamp mod sjask og sjap. Men forårsolens stråler er ubarmhjertige og afslører snavs som jeg måske ikke har lagt mærke til i den mørke vintertid. Jeg glæder mig til at få fjernet sporene af vinterens mange timers indeliv og komme rundt i alle hjørner og afkroge i vores hjem.
  • På trods af at jeg ikke er det store havemenneske, så er jeg lidt rastløs efter at komme udenfor og nyde haven. Og glæder mig til at se græsset gro, planterne vokse og blomsterne springe ud.
  • Finde et hjørne i haven med lidt sol og varme, hvor jeg kan sidde med et tæppe, en kop te og mine egne tanker.
  • Lysere aftener og (endnu) længere dage.
  • Sommertid. Vi skifter til sommertid, og vinteren er officielt ovre.

 

Tak fordi du læste med ♡

Hvad er dine planer for marts måned? Det kunne være hyggeligt, hvis du vil dele dine planer i kommentarfeltet, så vi kan inspirere hinanden.